Contact met het bestuur?

 
vacture, secretaris

Het bestuur van stichting Muziek uit 't Hart is per heden op zoek naar een enthousiaste secretaris.Heeft u affiniteit met muziek in de breedste zin van het woord en draagt u graag uw steentje bij aan een muzikaal Groene Hart? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
Mieke Schouten, penningmeester

Mieke websiteGeboren en getogen in Zwammerdam ben ik op 9-jarige leeftijd gestart bij Muziekvereniging Wilhelmina in Zwammerdam op bugel. Heb meerdere bestuursfunctie gehad waaronder voorzitter en penningmeester, en ben nog steeds inzetbaar voor de zogenaamde ad hoc klussen.

In 2001 ben ik bij het fanfare orkest van DSS in Aarlanderveen gekomen als invaller voor deelname aan het Wereld Muziek Concours, dat was een unieke ervaring. Ik ben daarna lid geworden van DSS en speel nog steeds met veel plezier mijn partijtje mee.
Het maken van muziek is mijn passie en uitlaatklep naast mijn drukke werk als Controller.
Naast het musiceren bij Wilhelmina en DSS ben ik ook actief deelnemer bij verschillende project orkesten welke het doel hebben om het fanfare orkest te promoten in binnen en buitenland.

Voor stichting Muziek uit ’t Hart houd ik mij bezig met organisatie en presentatie van de activiteiten. Het leuke is dat het heel divers is en je zo open blijft staan voor allerlei  mogelijkheden. Dat ook de jeugd de aandacht krijgt vind ik heel belangrijk. Een activiteit als de Paasblaas is een mooie gelegenheid om iedereen te laten zien hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn.

 
Jos Pennings, voorzitter
JosPenningsMijn naam is Josina Pennings, woonachtig in Aarlanderveen en al mijn hele leven met muziek in de weer. Als oudste van acht kinderen moest ik al jong op de boerderij van mijn ouders aan de slag. Na de lagere school wilde ik dolgraag naar de M.M.S. en naar het conservatorium, maar dat was er niet bij. Alleen jongens mochten studeren, tenminste als zij priester of onderwijzer wilden worden; meisjes trouwden toch maar. Wel mocht ik op accordeonles, omdat mijn vader dat een mooi instrument vond.
Na drie jaar drie uur per dag oefenen kon ik mee spelen met ‘The Cupido’s, met wie we in en buiten de regio optraden. Dat vond ik een mooie tijd. Door in de avonduren te studeren kon ik mijn HBO-studie Muziek voltooien. Daarna heb ik AMV-lessen gegeven, in het basisonderwijs, op streekmuziekscholen en op mavo’s. Later kwam daar het dirigeren van koren bij, wat ik sinds 1987 met veel plezier doe. Sinds 2004 studeer ik weer: Interculturele Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden.
Ik hoop mijn ervaringen op muzikaal gebied maar ook anderszins in te zetten om de organisatie van de koffieconcerten zo goed mogelijk te laten verlopen.